söndag 1 april 2012

Lchf - Om att gå ner i vikt!

Det är lite märkligt det här med LCHF!

Vissa, rätt många faktiskt! Ibland så känns det som alla förutan en själv! Rasar i vikt med LCHF!!!!!!

Hör jag till den lyckliga skaran? Nä, inte alls!

Min kropp är alltså inte trygg! Jag vill liksom ha ett möte med mig själv, där jag förklarar tydligt att lilla kroppen inte behöver vara orolig! Fast i nästa andetag tänker jag! Äh, jag kör en svältkur!ha ha ha!! Lite kalorier mycket träning! Eller not! De dagarna är helt klart förbi ! Men jag blir liksom lite trött på att lilla kroppen vill ha kvar ruladerna! Den kanske tycker det är lite gosigt, eller! Jag vill bli super smal Nu!!!Tålamod tänker ni! Ja men absolut! Här finns tålamod och beslutsamhet så det räcker och blir över! Men jag måste liksom få ur mig den här gojjan för att se framåt! Jag är inte typen som grämer mig länge! Utan jag är problemlösar typen, som utarbetar en ny genialisk plan!

Vad har jag då för ny plan? Vågskrället samarbetar inte! Inget ner,utan tom upp det som var ner sist! Det är ju liksom för illa, eller vad säger ni! Bah för sådana viktförändringar! Ner ska det va!

Min nya plan är att minska på produkterna med mjölksocker! Jag kanske hör till den där känsliga sorten! Som har ett blodsocker som påverkas av mjölksocker!
Måste iallafall testa! Min kropp ska få ha det bra! Få tillräckligt med fett och vara trygg, men i dags läget kanske den får fel fett! Vem vet! Måste undersöka detta!

Återkommer om en vecka eller så om det här!

Jag tänker mig att äta lite mer naturliga fetter som smör, olja i maten och på så sätt undvika mjölksocker på två mål om dagen! Lite grädde i kaffe ska det bli iallafall!

I dagsläget äter jag nog runt 2 1/2 - 3 dl fullfeta produkter med mjölksocker!

Ska hålla mig på 1- 1 1/2 dl full feta produkter om dan! Så får vi se vad som händer!

Sist måste jag ju bara säga att jag minskar ju i cm så det är kanon! Och jag gillar mig själv precis som jag är, men det hade ju inte vart dumt att få vara med om lite viktras, har ju lite att ta av, om man säger så... blink, blink!!!

13 kommentarer:

 1. Japp precis, låt grädden koka på medelvärme tills bara hälften återstår!

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Du kanske redan har stenkoll på detta, men om du vill fortsätta äta mjölkprodukter så finns det numer superbra alternativ som är helt fria från mjölksocker eller laktos som det egentligen heter. Det smakar preeecis som de med laktos, finns absolut ingen skillnad i smak! Jag tänkte bara eftersom det ju är supergott med mjölkptodukter! :)

  En liten länk till en sida...:

  http://www.matvett.se/rad/vad-ata-laktosintolerant

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset!
  Kanonbra! Cream fraich är ju en höjdare!

  SvaraRadera
 4. Antagligen har du en sån kroppstyp som lättare lagrar fett och då blir följden att du väger samma eller går upp i vikt. Och LCHF funkar inte som du tänkt dig. Läs lite forskning om olika kroppstypers gener och deras sätt att bryta ner fett och kolhydrater så får du förklaringen :-)

  SvaraRadera
 5. Tack, bra tankar,ärinne på de banorna med!
  Har blivit hjälpt av att dra ner på mejeriprodukter som grädde,cream fraich!
  Kan ha hittat min nyckel till viktnedgång!

  SvaraRadera
 6. Bra korv är en med högt köttinnehåll och med så få ingredienser som möjligt, det är det jag kollar på ivf....
  Men ibland kanske jag väljer en som inte helt väger upp men ändå är ok....
  Alla får vi välja vilken linje just Jag vi köra....min är att minska på naturliga tillsatser!
  Kanske skulle göra egen korv snart, finns en i Anna Hallens nya bok som verkar intressant.....så snart kommer det kanske egengjord korv oxå;-)

  SvaraRadera
 7. Hej! Har hittat din blogg via Erika...
  Jag äter också enligt LCHF, och nu kör jag helt mjölkfritt... för det funkar bättre för mig... jag är nog som dig, känslig mot mjölksocker och kan dessutom lätt få sötdug tillbaka om jag äter för mycket mejeri...
  För mig funkar det bra med mat utan grädde, cf osv! Kika in hos mig, jag har en kategori "mejerifritt", så kanske du hittar ett och annat recept som passar dig! :)
  Glad påsk!
  //Lana

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha. Och jag hittade din blogg genom Lana (ryskadockor)
  Jag måste nog också minska på mejeri... Skulle vilja ha lite mer fart på vågen. Har ju dock fuskat endel på sista så är glad att jag ej har gått upp. Men nu kör vi eller hur? Jag är så glad att jag nu även har din blogg att läsa och få uppmuntran och inspiration av. Läser ju även Lanas och Erikas mfl. Älskar dessa underbara bloggar ;)
  Ha det gött
  //Jenny

  SvaraRadera
 9. Tack för att det inte bara är jag som inte gick ner med lchf! Jag tror jag åt för mycket nötter och för mycket fett dock! Skall prova igen men inte fullt så mycket fett!
  Tack för denna text! Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland kan man känna sig ensam!!
   Nu funkar lchfen bra! Är väl kanske lite otålmodig! Hade gärna rasat ett par kilo i veckan! Men galit funkar som jag kör nu!
   Lycka till!
   Kram Anna

   Radera
 10. Ja men hur mycket i veckan blir det nu ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga, men under nollningen gick jag net 2,1 kg på 8 dar sen gick jag upp några hundra grampå 2 dar!
   Nu ska jag inte väg mig på ett tag!

   Radera