lördag 14 april 2012

Fläskkotlett och frustration.....

Fläskkotlett, kantarellstuvning + grönsallad!

Stek kotletterna 
Gör under tiden en katarellstuvning.

ca 3-5 del förvälld svamp.
1 burk Creme Bonjour kantrellost
1 liten lök
Bryns svamp + lök. Blanda i ost+ ev lite vatten. + ev redning. Jag använde guramjöl, (finns att köpa på lchfbutiken. )

Servera och njut!

__________________________________________________________________________________

Bah, denna veckan har jag inte gått ner nått. Snarare upp lite grann. Jag blir så trött på det här varför är min kropp så sjukt envis! Jag blir galen på den!
Det värsta är ju att jag trodde jag knäckt koden - att avstå från grädd produkter, gjorde ju att jag gick ner 1,3 kilo på en vecka. Sen vad hände då. Inte ett skit och så gick jag upp lite..blä, blä blä!!Sorry men jag behövde skriva av mig!!

Men men, jag mår bra och får hoppas på att kroppen vill släppa lite mer kilo. Har ju 15 kilo övervikt!!

Det som retar mig när jag är sur på min kropp. Är att jag inte kan göra ett dyft för att gå ner i vikt. Äter lite kolhydrater och fuskar inte. Jag sköter mig efter alla konstens regler!! Hade jag bantat och avstått från fett så hade jag kunnat ta i lite till och svultit mig lite. Sjuka tankar va. Nix, vikt och vågfixering är inte kul. Men jag gissar på att det är fler än jag som tänker så här. Nog ältat!

Nu tar jag nya tag och försöker låta bli att bli frustrerad över att jag inte minskar i vikt! Lätt, nej! Men det måste gå!!

Någon som har några tips på vad jag ska göra för att gå ner i vikt. Har käkat lchf i nästan 3 månader. Har gått ner 3 kilo. Minskat många cm!!

Trevlig kväll/Anna!

18 kommentarer:

 1. Då jag själv har c:a 45 kg övervikt så förstår jag om någon din frustration!!!! Att du inte minskar i vikt kan bero på stress, en otrygg kropp efter år av bantning, eller att du äter för mycket av något oftast brukar det vara grönsaker eller för mycket av grädde...för mycket te drickande kan också vara en bov har jag hört.

  Mitt råd är att äta mindre kolhydrater, inte så mycket grönsaker på tallriken och att äta fett i form av smör eller ägg/smörsåser såsom bearnaise osv. Du har ju redan dragit ner på fett från mjölkprodukter det kan hjälpa tids nog. Ibland tar det lång tid för kroppen att fatta.

  Det jag har lärt mig genom att läsa om LCHF är att ju mer fett du äter desto mer fett förbränner du! Med det sagt säger jag inte att du ska vräka i dig smör. Men ät dig mätt på protein och fett i första hand och ha kanske bara några salladsblad, några gurkskivor eller spenat som har lågt kolhydratantal...helt enkelt ha grönsaker som "utsmyckning/dekoration" på tallriken. Det är som sagt mitt råd så skulle jag göra om det står still på vågen. Eller kör "Fakirdiet" där du helt utesluter kolhydrater, jag skulle inte klara det då jag gärna vill ha lite kalla krispiga grönsaker att tugga på! Hoppas mitt råd kan hjälpa dig! Kämpa på, det vänder ska du se!
  Kram C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för att du tog dig tid att skriva till mig!

   Jag sk prova att nolla när jag kommer hem från en jobbresa i veckan!
   Kram Anna

   Radera
 2. Prova äta nästan noll kolhydrater! Ät ägg, kött, kyckling, fisk och bra fetter till det! Fortsätt att utesluta mejeriprodukter! Det kallas Fakir-dieten... detlåter enformigt men kan hjälpa igång fett-förbränning! :)
  Lycka till! Du kommer att fixa det! :)
  Kram
  Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lana, för din peppning!
   Jag ska prova att äta mindre grönsaker! Ska iväg på jobb i ett par dar nästa vecka, men kör fakir när jag kommer hem!
   Kram Anna

   Radera
  2. Ja! Heja dig! :) Det kommer du att fixa! :)
   Kram

   Radera
 3. Das sieht leicht & lecker aus.
  Liebe Grüße von Steffi vom Hohen Haus

  SvaraRadera
 4. Hej Anna. Ja det er frustrerende når der intet sker.... Men det gør der jo. Du skriver at du taber cm - det er vel også godt ??? Jeg - en total LCHF novice (en uge godt og vel), har ikke nået at få målt mig, men har tabt 1,2 kg bare ved glæden over at mit elskede bacon, kyllingskind og flødedressing til min salat, nu er "lovligt". Jeg nyder at følge LCHF - idag havde jeg dog SØNDAGS-PIZZA a´la Kurt krise !!!!! Istedet blev det til "grill" kylling med masser af salat + flødedressing. Ha´det godt til vi hørs igen. Knus og Kh pernille
  PS: DANSK flæskesteg er vel lige pludselig heller ikke forbudt ??? :-))))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pernille!
   Du har så rätt!
   Och jag glädjer mig verkligen av att äta LCHF!!

   Men lite otålig är jag nog allt och har kört i gång med en veckas nollning för att få igång förbränningen..

   Lchf är fantastiskt. Precis som du beskriver. Äntligen kan man äta sådant som man tidigare inte fick. Och fläskestek, det är mer än lovligt. Typ mat man kan äta varje dag, men man får nog hoppa över de sockerbrynta potatisarna!!:)))fast de är så goda!!!

   Lycka till och härligt att höra att du tappat i vikt!

   Ps. Min kläder hänger så visst funkar LCHF!
   Stor Kram Anna

   Radera
 5. Du kommer att fixa det bara ge det tid och trixa inte för mkt!!
  har du läst Anna Halléns blogg??
  gör det!! hon har givit mig massor av ovärderliga tips!!

  SvaraRadera
 6. japp, har lusläst hennes blogg,


  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Anna!

  Jag snubblade in på din blog idag och vart positivt överraskad. Det här är en blog jag kommer följa. Du verkar ha samma problem som mig. Jag äter nog för mycket grönsaker, jag verkligen älskar dem. Men ska försöka dra ner på dem. Jag löptränar sen 1 månad tillbaka 3-5 gånger veckan. Korta intensiva pass. Jag känner ju att flåset blir bättre men inte kanske att kilona rasar som de gjorde förra året när jag började med lchf. Sen har jag ju slarvat en del så det kan ju vara orsaken. Men jag tror på att träna och äta lchf. Jag ska nu ge det en ärlig chans. Det är jag ju värd, tycker jag! :)

  Pepp pepp!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 8. Fin blogg .. trevliga recept!
  Jag äter också LCHF och har inte gått ner så mycket på vågen (är heller inte eg. mitt mål - kanske ett par kg till) men kroppen har blivit synbart mindre.
  Tränar ganska mycket så musklerna har även ökat och syns bättre nu ..;)
  Ha en bra dag!

  = )

  SvaraRadera
 9. Varför inte prova Viktväktarnas metod? Äta och gå ner i vikt ändå. Äta mycket och gott och bra för kroppen. Efter 3 månader med Viktväktarna borde du gått ner mellan 6-12 kg. Inga förbud och kunna äta kolhydrater så att hjärnan också får vad den behöver.

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Tack för din kommentar!
  Jag har provat flera olika metoder med hittils
  Så är lchf klart bäst för min kropp!
  Tidigare behövde jag äta var 3 timma och hade
  Ofta blodsockerfall! Nu har jag aldrig några
  Blodsockerfall , sen jag slutade äta kolhydrater!
  Är nöjd med lchf! Även fast jag beklagar mig här inne!
  Känner att min blogg funkar som bollplank
  För mina känslor!

  SvaraRadera
 11. Förstår hur du menar, tänkte mer på att du kan fortsätta äta det du äter som du gillar typ maten enligt LCHF men ha lite koll på mängden i poäng som man gör på Viktväktarna, du väljer ju själv vad du äter där. Man måste inte äta kolhydrater på Viktväktarna heller. Vill du äta bara kött/protein och grönsaker så gör man det. Det enda som skiljer är att Viktväktarnas räknesätt har en garanterad viktnedgång på mellan 0,5 kg och 1 kg ibland mer/vecka för att man håller fettförbränningen på topp hela tiden oavsett vad man äter såvida det inte bara är choklad och andra tomma kalorier. Och grönsaker kan man äta i stora mängder. Och så är Viktväktarna noga med att man ska äta varierat och må bra. En av dagarna där du skrivit vad du ätit tyckte jag vid en snabb blick att du fått i dig alldeles för lite om jag räknar innehåll motsvarande vad du behöver. Det som händer då är att du inte går ner i vikt. Ser mest ut som en diet där du svälter dig och det är precis vad kroppen inte behöver. Om du tappar i vikt så går du upp igen. Inte heller bra för kropp och viktnedgång att äta för sällan, efter några timmar har fettbränningen stannat av även om du inte känner dig hungrig eller har blodsockerfall. Som du märker så har du ingen stor viktnegång heller. Att du minskar i cm beror på att du tränat och dessutom omfördelar sig fettet när man lägger om kosten. Det finns bara en gemensam sanning för all viktnedgång oavsett vad man äter, ät mindre än du gör av med så går du ner i vikt. Som jag skrev innan, på 3 månader borde du gått ner runt 10 kg. Kanske mer eftersom du tränat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack för din kommentar!
   Jag äter mig mätt vid varje måltid och äter när
   Jag är hungrig!
   Att jag inte gått ner så mycket , tror jag
   Beror på att jag bantat min kropp otrygg!
   Den behöver bli trygg och förstå att den ska få
   Allt den behöver! Det får den med lchf!
   Gå in och läs på Anna Hall'ens sida! Där förklarar
   Hon det så bra!
   Mvh Anna

   Radera
  2. Hej igen! Jag är väl insatt i LCHF och vad det innebär och även kroppens och hjärnans beteende vid viktminskning.
   Läste Anna Halléns sida och den var jätteintressant! Hon har bra tankar om artegen föda och att äta varierat och att äta 4 gånger varje dag och fundera igenom sin egen historia om varför man är överviktig. Men du äter inte varierat och din kropp får inte vad den behöver. Det märks också på vågen. Synd du inte inser det och istället lyssnar på din kropp och att du envist lägger din målmedvetehet på att ytterligare "testa ett sätt" att gå ner i vikt på som uppenbarligen inte funkar av den enkla anledningen att du inte följer Lchf utan plockar ut det du tycker passar dig. Du kan inte lura kroppen även om du lurar dig själv. DU tycker att kroppen får vad den behöver, det tycker uppenbarligen inte din kropp! Du vill gärna att det ska vara lätt att gå ner i vikt och glömmer att du ska äta för livet, inte bara för vikten. Anna Hallén nämner också samma sak som det du gör nu och liknar det vid att göra Lchf till ytterligare en "metod". Kan hålla med henne där. Du har blivit ganska så fixerad vid att utesluta kolhydrater och har under bloggens gång gått mer och mer in i det fanatiska som gör att du får samma effekt igen som en bantningskur! Hon menar att din kropp inte är otrygg, det är du som inte inser att du har ett äteteende som du måste jobba med.
   Att gå ner i vikt är egentligen en väldigt enkel sak men att hålla vikten är helt omöjligt om man inte tar tag i sitt ätbeteende. Det kommer du också att märka. Eller så fortsätter du på din väg som du envist hävdar är såå bra för din kropp och misslyckas ännu en gång och kommer att skylla på LCHF denna gång.
   Det jag ville hjälpa dig med från början var ett sätt att "räkna" ut vad som är lagom mängd för dig och därmed sätta fart på din viktminskning som du verkligen förtjänar eftersom du kämpar så. Har ju sett att du faktiskt inte går ner så mycket i vikt som du borde och trodde att du ville ha tips. Det är ju så uppenbart att du gör något fel annars hade du gått mer minst 0.5 kg i veckan minst. Det tar inte 3 månader för kroppen att släppa övervikten. Snarare tvärtom, det är i början det är lätt att få kroppen att släppa överskottskilon. Nu har jag förstått att du inte är så långt kommen att du egentligen är redo att du tar tag i det verkliga problemet. Önskar dig lycka till och glöm inte att det finns massvis med kostrådgivare som kan hjälpa dig när du väl är mogen att gå ner i vikt och behålla vikten livet ut.

   Radera
 12. Hej! Tack för dina råd! Det är inte så att jag tycker att de är fel! Men jag följer andras råd om Fakir och tycker att de funkar bra!
  Jag har ätit på Anna Hallens vis, 3 måltider om dagen! Man utgår från handflatemodellen+ 1 dl fullfet sås+ 1 dl nötter om dagen!tyvärr så hände inte så mycket trots att jag följde den metoden! Då måste man fundera på om man har en otrygg kropp, eller om det är något annat som är tokigt!
  Jag mår toppen, har energi och orkar träna! Mitt blodsocker är stabilt!Lchf är absolut något som jag kommer att fortsätta med! Se på de andra so. Käkar Lchf de kör nollning och periodisk fasta för att få igång systemet,!

  Jag anser inte att jag har något fel ätbettende!däremot hade jag det innan, då jag var enormt rädd för fett!

  Nu sätter jag P för den här dialogen och tackar för att du tog dig tid!
  Mvh Anna
  Att använda sig av Fakir är en metod som många provar och lyckas väl med!

  För att få igång förbränningen!

  Mvh Anna

  SvaraRadera