fredag 13 april 2012

Piggvar...



Piggvar med skirat smör och riven perpparot + sallad!

Vi har förmånen att ha en vän som jobbar med fisk. Förra veckan kom han med en omgång "lyx" fisk. Oj, vad glada vi blev. Fisken blev vår för en liten peng!

Piggvar.

Ta bort gälarna, eller hela huvudet. Skölj av fisken noga.
Lägg den på en smörad/olivoljad plåt i 100 grader i mitten av ugnen 1 tim per kilo i ugn..
När fisken är färdig snitta tvägående snitt och salt /peppra. Häll över skirat smör.

Servera med skirat smör + pepparrot, grönsallad och rättikagratäng!

2 kommentarer:

  1. mmm gottigt!!
    Fast det vet jag eg inte ;) har aldrig ätit piggvar....men det ser gott ut!!

    SvaraRadera
  2. Jag vill också ha en vän som jobbar med fisk! ;)
    Det låter jättegott! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera