söndag 8 april 2012

Krabba..
I dag har vi ätit Krabba, sparris, sallad och aioli! Det var riktigt gott!

Nu har en vecka passerat och jag har gått ner 1,3 kilo på att inte använda
 grädde och cream fraich i maten! Det känns så skönt!

Jag stortrivs med att äta enligt LCHF metoden. En skön livsstil som innefattar allt jag älskar att äta!

I går bjöd mamma mig på citronpudding sötade med stevia - Åh, så gott det var!(ok ca 1 dl grädde blev det nog igår, men det funkade iallafall) Citronbakverk hör till mina favoriter, friskt och läckert!

I dag har jag sprungit 2, 5 kilometer. Vi har inga plana spår att springa på här. Utan det är  uppför, uppför, uppför och lite neråt, känns det som. Men jag gick inte ett enda steg - stolt:)) blink!
Ha det så gott/Anna!

14 kommentarer:

 1. Krabba har jag faktiskt aldrig ätit!!
  kanske är dax för det ;)
  Kul att din kropp vill släppa lite nu :)
  Hejja dej!

  SvaraRadera
 2. Hallå Anna, vilken fin blogg, ännu en!!! Mycket goda recept, här ska jag frossa!!! Men jag måste fråga, Grädde trodde man ju var nästan en hudvudingrediens enl denna metod?? Grädde, ost, fett, fett, grönsaker ovan jord, fisk, kött etc??? Så grädde och creme fr är alltså inte ok??? Tjing fr Mari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jo grädde o creamfaich är helt ok! Men jag har alltid haft problem med mitt blidsocker! Fått snabba socker fall! Med lchf har jag inte det!

   Däremot så har jag inte gått ner så mycket med lchf, men minskat i cm!
   Bestämde mig för att forska om det hela ! Hittade svar på en av kostrådgivarnas sida!

   En del kan vara känslig för mjölksockret i grädde o cresmfraich!
   Jag tog då bort de produkterna och tänkte på att äta naturligt fet mat och tillsätta ist och smör i matlagningen! Bra o majonäs är ju gott med!
   Tänker helt klart äta cream fraich sen, men först ska jag ner i vikt och sen ska jag hitta hur många dl grädde eller fraich min kropp tål!

   Kul att du hittade hit Marie! Jag gillar lchf! Det passar mig perfekt då jag gillar grönsaker och smaskiga ost rätter!
   Kram Anna

   Radera
  2. Sorry för stavfel! Svårt att skriva på en iphone!

   Radera
  3. Tack för ditt svar!! Ja, det är väl förstås som med allt annat, induviduellt, vi har ju alla våra olika kroppar som funkar och tar emot olika... Jo detta med socker/kolhydratfattig kost funkar rätt bra, om man väl bestämmer sig, men jag pallar inte att leva så år efter år, älskar hårt bröd , pasta o potatis för mycket för det, men... vore det bara det så skulle det nog funka, för MEJ skulle det vara stort nog att avstå från fikabröd, godis o glass;)

   Men jafg vet att detta funkar bra, har haft ngn drive ett par somrar... förra våren tex, åt jag precis som vanligt, frossade nästan men uteslöt alla kolhydrater ( utom en hårdmacka varje morgon och rött vin om helgerna) och så gick jag en promenad på 30 min var dag, jag gick ned 6 kg på ungefär lika många veckor.... anledningen var främst att jag ville få ned ett ngt för högt blodtryck, och lyckades få ned det fr 7, 1 till 5,9!!! Men, nu är det nog höjt igen... så tack för inspirationen!!! Mari.( är också en ostfreak!)

   Radera
  4. Hej!
   Vet du Marie! Msn kan baka jätte goa Lchf bakverk! I dag bakade vi en kladdkaka som tom med min sockerstinna familj gillade! Glass kan man göra egen, ska prova nån dag!
   Kram

   Radera
 3. Vilken trevlig blogg! Jag kämpar själv med vikten och försöker äta enligt LCHF, tycker det är en kanonmetod och att man får äta så mycket gott!

  Kram c

  SvaraRadera
 4. Underbara recept! Så roligt med lite inspiration.
  Har själv ätit Lchf som regel i snart ett år. Mår så
  mycket bättre. Sen att man får äta det som vanligt
  vis är aja baja, det är ju bara plus:) kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja men det är ju så fantastiskt. Man äter ju bara det som är gott!

   Radera
 5. Vilken snygg blogg du har! Kul med krabba, det har jag aldrig käkat annat än på burk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad kul att du tycker det. Jag gillar ju inredning, som även är mitt yrke och då blir det ju lite arrangemang av matbilderna automatiskt!

   Radera