lördag 10 mars 2012

Rättika och köttfärsgratäng





Gratäng på Blandfärs och rättika, ca 8 personer!

1 lök

10 cm purjolök

ca 1-2 msk Glutenfri soja

750 gr blandfärs

2 stora Rättikor

1/2-I pkt Passerad tomat

6 dl ost

3 dl grädde

175grader 40 min i ugn


Skala och skär rättikan i tunna skivor ca 5 mm.Låt koka upp i vatten i 5 min.


Bryn under tiden blandfärsen, lök, purjolök, krydda med salt, peppar, grillkrydda, soja, passerad tomat. Red ev av köttfärsblandningen red med guramjöl finns att köpa här

Varva rättika , ost och köttfärs i formen avsluta med rättika och ost.Häll över grädde
Servera med grönsallad!
Super gott var det! Rättikan fungerar verkligen som ett substitut för potatis i gratänger!

8 kommentarer:

  1. Здравствуйте, приятно полистать ваши сообщения.
    Спасибо за рецепт ... это просто как ленивые котлеты?
    V.

    SvaraRadera
  2. detta ska jag testa!! har gjort rättikagratäng men inte med köttfärs i....

    SvaraRadera
  3. mmmmmmmmmm ser jättegott ut. Tycker du inte det är svårt att äta så lite kolhydrater? Jag är ju svag för potatis, men jag behöver ju gå ned i vikt som du vet och är nyfiken på denna metod...kramis semlan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag har inga problem att inte äta så mycket kolhydrater .

      Jag var liksom färdig nu! Är trött på att inte kunn njuta av mat och ständigt hålla igen för att inte gå upp i vikt!

      Jag är sallad freak o grönsakerbär mums, ost är inte dumt o lax o räkor är favoriten!

      Jag försöker håll mig på 20 gram kolhydrater om dan, de kolhydrater får jag främst genom mejeriprodukter, Ovanjord grönsaker!

      Lycka till!
      Kram Anna

      Radera
  4. Var man inte hungrig blev man det! Så gott det ser ut och så proffsiga bilder!

    SvaraRadera
  5. Bra idé med köttfärs i rättikagratängen, ska prova nästa gång jag hittar rättika i affären!

    SvaraRadera