söndag 13 maj 2012

Revben..


Vi gillar att äta gott på helgen och gärna dricka något gott till.
 Så här i grilltider, passar ju ett Rosè väldigt bra!

Men vi är tonårföräldrar som så många, andra vilket innebär "taxikörning" fram
och tillbaka på helgerna!

Fick möjlighet att testa ett nytt alkoholfritt Rosé vin!Kan verkligen rekommenderas,ett bra alkoholfritt alternativ, som känns sommarfräscht, med inget tillsatt socker!!
Ett gott alternativ, då man vill ha en vuxen smak på drycken, fast ändå kunna köra bil osv..

Här kommer lite info om vinet så att ni hittar det i hyllorna,
 då det sälj from den 1 juni till den 31 augusti!


Delikatessföretaget Gåshaga Gourmet satsar på alkoholfria alternativ och lanserar Domaine d’Estoublons alkoholfria mousserande Moukipic Rosé på Systembolaget i sommar.

  • Artikelnummer 91132
  • 75 cl
  • 69 kr
  • 1 juni t.o.m. 31 augusti 2012
Moukipic Rosé är gjort på muskat d’alexandriedruvor och innehåller inget tillsatt socker. Det är det perfekta alkoholfria alternativet på sommarfesten eller konferensen. Moukipic Rosé är lätt rosa, påminner om syrliga röda bär och är bubbligt, friskt och svalkande. Serveras väl kylt som aperitif, till skaldjur eller lättare efterrätter. Utmärkt till bär, framförallt jordgubbar.


Revben!

Jag kokar alltid revbenen först, innan jag steker dem i ugnen eller grillar dem!
Lägger i alla i en stor gryta och täcker med vatten. Kokar nog i ca 15 min!

När de har kokat färdigt lägger jag i dem i en hemmagjord marinad,de kan ligga och dra i den en stund om man har tid,men det har aldrig jag.! 

Marinaden!

ca 4 dl olivolja
kryddblandning:,grillkrydda vitlök, salt, chili,1 msk stevia, torkad persilja,svartpeppar,salt, eller vad man har hemm..

Jag gillar att göra min egen marinad, för då vet jag vad som finns i.

Sen så lägger jag revbenen på ett ugnsgaller, med en plåtunder 200 gr i ca 40-60 men man får göra ett kik dåoch då för att se om de är färdiga!

Rättika gratäng!

Hade ca 40 cm rättika. Som jag skalade och rev på ett rivjärn så att de fick den klassiska "potatisgratäng" formen!
La rättika skivorna i en ugnsform, hällde ca 2 dl riven ost över, rörde runt,salt,peppar och ca 2-3 dl grädde!

Supergott, verkligen ett värdigt potatisgratäng alternativ!

Maten serverades med, Ica chilibea och sallad på ruccula, feta ost,basilika och tomat! 

Verkligen en toppen måltid/Anna!!
 

11 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vilken måltid! Revben har jag faktiskt aldrig gjort... men efter din bra och detaljerad beskrivning ska jag göra dem så fort vi har tid till att börja grilla (antingen brist på grillväder eller tid)!
    Och tack för ett bra tips på vinet! Jag ska köpa det så fort det säljs på Systemet! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack..
      Alla här älskar revben, vi gör dem året runt i ugnen -urmumsigt!

      Radera
  2. Älskar revben!!!
    Så bar att läsa din rubrik fick det att vattnas i munnen ;)
    jag gör oftast tjocka för jag vill ha mkt kött ;) och då blir det verkligen bäst att koka dom först!!
    Håller med dej om det där med marinad!! trevligast att veta vad jag stoppar i mig.
    Ha en fin dag
    Kram

    SvaraRadera
  3. Har också kokat revbenen först men sedan har jag ju blandat ihop en marinad med både råsocker o honung i... Passar ju inte så bra med min LCHF-kost numera. Bra alternativ m stevia istället! Och rättikegratängen blir super till. Var senast idag på födelsedagsfirande. Ost o kex, frukt och en massa gott kaffebröd, bla cupcakes from hell serverades! Jättefint pyntade och alla smackade o åt; utom jag! Jag åt tre skivor prästost, fyra Feta-kuber och en liten bit Brie. Som tur var hade jag en egen förpackning turkisk yoghurt o jordgubbar med mig, annars hade jag nog börjat grina! Gillade även ditt Rosétips. Jag är nykterist men jag vill inte alltid dricka vatten till maten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kalas kan verkligen bli smärtsamma, när man får låta bli att äta av allt det läckra!
      Tur att du hade med dig lite goda jordgubbar o yougurt!
      Vi var på konfa i lördags, kunde äta mig mätt, men hoppade efterrätten!
      När jag kom hem bakade jag en go kladdkaka, det ar namnam!
      Ja visst är stevia ett kanon tips i marinaden! Jag kände mig grymt nöjd när jag kom på att man kunde få fram sötma i marinaden! Har oxå använt honung förut!
      Kram Anna

      Radera
  4. Men åh vad gott det ser ut. Här hemma uppskattar vi också god mat så detta måste jag pröva på maken :) Trevligt med ett alkoholfritt alternativ där också! Inhandlade lite glas på Ikea i lördags, bland annat det som du har på bilden, tycker de är så romantiskt söta samtidigt som de är snygga till övrigt stilrent porslin. kramar Rani

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, glasen är kanon, passar till det mesta!
      Kram

      Radera
  5. Hej! Läste just på Systembolagets hemsida och där står det att vinet du rekommenderar har 105g socker/liter? Vårt vanliga rosévin (med alkohol) har mindre än 3 g/liter, så jag fattar inte hur detta kan vara ett vin utan tillsatt socker??? Letar desperat efter alkoholfria alternativ som inte är sockerstinna, fick upp hoppet när jag läste ditt tips - och blev så besviken när jag läste om den höga sockerhalten på detta... :( Vet du nåt mer om vinet och hur det ligger till med sockerhalten?

    SvaraRadera
  6. Oj, det känndes inte så sött!
    Känner inte till något mer , tyvärr!

    SvaraRadera
  7. man kan ta lite Guinness i marnaden, det smakar gott!

    SvaraRadera