måndag 7 maj 2012

LCHF - Pesto på nässlor & kirskål till lax!



Pesto

4 dl olivolja eller rapsolja
1-2 dl solrosfrön
2 dl permesan, eller liknande smakrik ost!
ca 2 liter kirskål/nässlor
1 vitlöks klyfta
smaka av med salt + peppar!

Förväll kirskålen/nässlorna. Kram ur vattnet, lägg alla ingredienser i mixern och mixa runt! 
Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja!


Lax med pestotäcke! Serveras med stekta grönsaker!

Bred ca 2 dl pesto över valfri mängd lax, här hade jag lax till 6 personer.

Riv ca 1 dl permesan över laxen.

Hll på ca 1 1/2 dl grädde över + 1 dl vatten!

In i ugnen ca 30 min 200 grader!

Skiva under tiden, aburgine, squash, purjolök, tomat, broccoli och babyspenat .
Släng i grönsakerna i en gryta, fräs i ca 50 gram smör, tills de är mjuka!

Hade lite gravade lax som jag fått i present som fick toppa denna fantastiskt goa rätt, 
och det smakade himmelskt vill jag lova!

Ha det så gott/Anna

6 kommentarer:

  1. Evelina Ahlgren7 maj 2012 kl. 18:17

    Det här är ju en perfekt rätt för mig. Kirskål är ju typ det enda som vill växa i vissa av mina rabatter :-) Måste testa. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja kirskål är förfärlig, kanske kan man utrota den genom att äta upp den!!:)))
      Nu måste jag komma på nya maträtter!!
      har lyckats att få båda minsta grabbarna att käka det.. Johanna tycker det är urgott!!

      Kram

      Radera
  2. Men gud vad smaskigt det låter! Och vilken härlig färg på pesto!
    ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Åh! tack för receptet, vad spännande, det ska jag pröva :)

    SvaraRadera
  4. ja, då kan jag ju börja sälja kirskålspesto ... hur smakar det? har aldrig testat men vi har så det räcker till hela Finland. :)

    SvaraRadera
  5. Hur länge håller den sig? Och kan man frysa in? Jag lever ensam så det går inte åt så mycket mat här. :)

    SvaraRadera