torsdag 3 maj 2012

LCHF - kladdkaka...


Bästaste kladdkakan ever!

4 ägg
1  dl Ica stevia
150 gram smör
200 mörkchoklad minst 70%, jag brukar ta 86 %
1 tsk bakpulver(här hade jag inget bakpulver och för stor form,varav kakan blev lite platt!
2 rågade msk mandelmjöl.
1 krm vaniljpulver

Vispa ägg + stevia pösigt
Smält smöret, lägg i chokladen i det smälta smöret.
blanda i alla ingredienser i ägg/socker smeten.
Häll i en klädd form med löstagbarkant.

Grädda 8 min på ca 190 gr varmluftsugn .
Låt svalna, ställ i kylen under natten - fantastiskt god dan därpå !; Men går självklart att äta när de svalnat, men är absolut godast dan därpå!

Den här kakan är söt, och min familj gillar den. Jag fixar att äta den med osötad hallonsås, då är den kanon! Och en skvätt grädde till!
Jag blir inte socker triggade. Tvärtom, jag behöver äta nått salt efter sött!!

För mig är det viktigt att familjen gillar det man bakar! Vi har även provat att modifiera ett cheesecake recept. Eller lillebrollan har gjort det.Resultatet - ja, den är så god, som glass. Mums!

Var vi satt när vi mumsade, hittar ni här!

Ha det så gott/Anna

15 kommentarer:

  1. Hur mkt Stevia skulle det vara i kladdkakan? bra för mig som är diabetiker med det sötningsmedlet(natursockret) som inte ger några kolhydrater men det är ju mycket fett...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      ursäkta hade missat det! Dl är det!

      Ja det är en hel del fett i kakan, men det tycker jag är helt ok till kalas för alla.
      För mig som går på fettdrift och inte kolhydratdrift så är det kanon med mycket bra fett som smör är!
      Chokladen innehåller dock en del kolhydrater, men jag mäktar bara med en liten bit för det är så mastigt, men väldigt smaskigt!/Anna

      Radera
  2. Allt som innehåller choklad är såååå gott... men jag triggas tyvärr av allt sött... så jag får titta på de andra i familjen när de mumsar in det jag har bakat...
    Ha en fin kväll!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Detta ska jag prova någon gång! Lät smarrigt värre :)

    Kram C

    SvaraRadera
  4. Ser supergod ut!!! Superinspirerande LCHFblogg du startat upp!

    SvaraRadera
  5. Ja denna får ju absolut testas en dag =) Tack..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. WOW, så gott!!! Och att man kan äta ngt gott utan att det är "sött på riktigt" liksom, man känner sig nästan skeptisk men detta Stevia ska jag verkligen testa, tack för fina mattips! mari.

    SvaraRadera
  7. Recept på cheesecaken? ;)
    //Jenny

    SvaraRadera
  8. Hej jo jag undrar ifall man kan köra utan denna mandelmjölen i denna kakan?

    Tacksam för svar!
    Kram <3

    SvaraRadera
  9. Jag tycker ofta att stevia-recept blir för söta så jag halverade mängden stevia. Sedan gjorde jag muffins istället, en fjärdedel av receptet blev 5 kladdkakemuffins. Mums!!

    SvaraRadera
  10. Ѕhe obtained thе approаch fгom cooκing pioneeг Bагbara Kerr.
    These compоnеnts аrе regulaгly found іn аll foгms οf
    hοusеs, even thesе that usuаllу are nοt meаnt tο bе 'green'.

    Fаbгic markeгs have evеn been ρut to usе and can be benеfіcial to touch-uρ the zοnes on thе shoeѕ wheге the colοuг did not consiԁer (the seams pгimаrіly).



    Also viѕіt mу pаge .

    .. kitchen supply old stone oven baking tiles review

    SvaraRadera
  11. Why people still use to read news papers when in this technological globe аll is accessible on net?


    Hеrе іs mу web-site - southkrosskennels.com

    SvaraRadera