tisdag 28 augusti 2012

Frukost, lunch och middag... Fick en fråga om hur jag äter...

Det är lite svårt att svara på för det varierar en del. men jag försöker att hålla nere på mejeriprodukterna som grädde, creme fraich!

Så här kan det se ut!

Frukost: 2 kokta ägg. I stor kopp kaffe med en rejäl matsked kokosolja! Ibland äter jag en LCHF hembaktmacka och ett ägg! Blir gör mätt!( Har ätit ägg varje dag i 7 månader och tröttnar inte, urgott tycker jag!


Lunch/ middag:Jag äter allt möjligt till lunch, men föredrar lax i ugn och med squash . Jag brukar vispa ihop olivolja, pressad citron, dijonsenap och hälla över laxen. Ibland blir det pesto. Toppar med lite smör och ost, urgott.Jag äter mycket fisk, fågel och gillar även kött och skaldjur massa med. Sen så är jag en sallads och grönsakstjej, så det finns alltid goda grönsaker på tallriken!

Titta lite i min högerspalt där finns en del recept. Men som sagt försöker att hålla mig till högst 1 dl grädde om dagen, gärna mindre..Jag har ju sett att jag går ner bättre i vikt om jag minskar på mejeriprodukterna.

Vill man ha upp fetthalten, så kan man ha,kryddsmör, smör,ost, olivolja,majonäs, avokado, oliver i maten.

Mellanmål: I näve mandlar brukar det bli, jag vill inte ha kramp och vill helst inte äta kosttillskott. Tycker att kosten jag äter ska vara tillräcklig..

Dricker nog tre koppar kaffe om dagen med ca 1 msk kokosolja i. Jätte gott tycker jag, gillar kokos smaken i kaffet!

Vill ni veta mer om viktnedgång och dyl, så sök på kostrådgivaren Anna Halléns hemsida. Hennes sida har hjälpt mig mycket.
Riktigt goa recept kan man hitta på Åses hemsida 56 kilo!

Ha det så gott/Anna

2 kommentarer:

  1. Det här med kokosolja på morgonen, vad gör kokosoljan? Jag har en väninna som droppat 20kg på två månader på LCHF, hon är stöörre än vad jag är men hon pratar också om att ta kokosolja... vilken använder du och VAD gör denna magiska olja?!?!?

    SvaraRadera