måndag 6 augusti 2012

Det funkar..

Vid det här tiden brukar jag ha lagt på mig ett par kilo, efter sommarens grillningar, ost och vin!

Då åt jag inte lchf! Har ätit lchf i 6 månader och mår toppen! 9 kilo borta och massa cm smalare!

Efter denna sommar med ost, vin och grillning väger jag mindre än vad jag gjorde i början av sommarn! Det är stort det!

Börjar få hum hur jag ska äta! Bör inte äta för mycket mejeri om jag vill gå ner i vikt! Och då vill jag gärna! Typ 11 kilo till! Fast jag måste säga att jag har flyttat focus från vågen till att faktiskt titta på mig själv och inse trots 81,5 kilo istället för 70 kilo så känner jag mig rätt fin! Det är stort för mig!
Mitt mål är att ha kunnat ha tajta kläder, och det funkar nu:))

Lchf forever! Då blir jag go o gla!

13 kommentarer:

 1. Wowm, härlig förändring! Verkligen toppen :)

  SvaraRadera
 2. Det låter härligt att du ändrat ditt tankesätt kring vågen och kilon, bra där! Verkligen jättebra! Det är ett stort steg att ta, att inte vara så fokuserad på att smal är bäst. Kan man älska sig själv med några fler kilon så kommer man göra det sen när man nått sin målvikt också!

  Jag försöker verkligen att tycka om min kropp och mina kilon, trots att jag väger över 110 kg, det är svårt men jag försöker! Tack för att du skriver om detta, det ger mig hopp om att jag också någon gång ska kunna ändra mitt tankemönster!

  Kram C

  SvaraRadera
 3. Aha! Tror minsann att du gav mig svar på varför jag inte går ner i vikt. Ska också dra ner på mejeriprodukterna, det har jag ätit massor av.
  Men snälla, berätta vad du äter, jag tycker det är jättesvårt att bara äta kött med sallad och bea.
  Behöver alla tips jag kan få.
  Kram från Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Nej bea kan inte jag hellre leva på!

   Jag äter 1 ägg samt en macka gjort på mandel och frömjöl till frukost!

   Till lunch och middag, äter jag gärna en klick hemgjort kryddsmör till. Behöver jag öka på fetthalten så tillsätter jag gärna citronolivolj på salladen, eller tillsätter ost i salladen, ex fetaost eller brieost.

   Älskar medelhavsmat och käkar gärna sallad till maten, samt stekt squash eller aurbergine.

   Jag tänker mig att det är ok att äta 1 dl mejeriprodukter som creamefraish eller grädde om dan. Ibland blir det mer, ibland blir det mindre. Det beror lite på. Man ska nog variera fettkällorna för att inte tröttna. därför nog bra att äta typ tatziki lite då och då.. Jag gillar bäst kallasåser, har tröttnat på gräddsåser..

   Jag tycker att Anna Hallens sätt att se på Lchf är väldigt sunt. Hon säger ju även att varje individ måste hitta sin variant.

   Jag har nollat och kört med periodisk fasta, för att jag vill ha mer resultat. Jag hade kanske fått samma resultat om jag bara hade väntat ca 6 - 12 månader. Vem vet. Men jag är en sån där som måste testa..
   I och med att jag testa så vet jag att jag är känslig för mejeriprodukter om jag vill ah viktnedgång..

   Ha det gott och lycka till!

   Ps. jag älskar lchf som livsstil, hittils gör jag inga undantag.. Ska på en fest i dk i aug, då kanske jag måste göra undantag,för att respektera de som har festen. men det är helt ok, fr då är det ett valt undantag.Valda undantag är ok tycker jag. Men sådanan man gör för att man är sugen, de är lite farliga, för då är det väldigt lätt att förlora fotfästet och hamna i gamla julspår.

   Lycka till med allt.

   Stor kram Anna

   Radera
  2. Glömde ju skriva att jag äter, kött, fågel eller fisk till lunch middag med kryddsmör till..

   Radera
 4. Hej!

  Åh vad skoj att läsa. Jag har just börjat LCHF:a lite smått. Det här kommer att bli en bra inspiration att fortsätta. Tack ska du ha! :-)

  SvaraRadera
 5. Tack snälla du för alla dina råd. Tror jag börjar få kläm det. Får nog i mig för mycket mejeriprodukter. Så på det igen, ser det som en kul utmaning.
  Kram Nette

  SvaraRadera
 6. Grattis fantastiskt. Gå inte ner för mycket 11 kg till..??? Låter väldigt mycket. Du är väl rätt lång va?. Jag tror nog att man ska mäta sig istället för att kolla vågen för mycket.
  Grattis som sagt.
  Kram eva

  SvaraRadera
 7. Tack men jag är 170 lång och då är 70 kilo en bra vikt!
  Nu väger jag 81,4!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt! Den metoden funkar ju hur bra som helst! :)
  Är så glad för din skull! :)
  Ha en toppen dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
 9. Jag började med LCHF i april! Har njutit av massor av gott enligt lchf och jag som du har blivit lättare än de tidigare somrarna! Underbart! Grattis till oss!

  Lchf Love4Ever! KRAM Anna

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att lchf metoden fungerar så bra för dig :-)

  SvaraRadera
 11. Grattis, visst är det fantastisk!! Har själv ätit snart 2 år;) Älska LCHF!!

  SvaraRadera