torsdag 8 november 2012

Aioli


Min goa vän Sandra lärde mig att göra Aioli och det var verkligen lika enkelt som hon sa.
 Om det var gott, japp riktigt gott!

Man häller i alla indigredienser  i en liten men hög bunke.

4-5 dl raps olja, rumstempererad
2 ägg, rumstempererade
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijon senap
1 vitlöksklyfta

Sätt i stavmixern och kör runt, som i ett trollslag har man en fin vit krämigsås.

smaka av när den är klar och krydda med peppar o salt. Man kan alltid hälla i mer vinäger och senap om man inte är nöjd med smaken!!

På bilden tog jag inte med vitlök, utan mixade i citronmeliss och citronsaft. Passade fint till fisken!

Hur det går med kosten, vikten? Jo, tack det går bra. LCHF forever gäller här. Vikten kryper neråt..

Jag mår bra, trivs med mig själv och har fått en fin midja!

kram Anna

3 kommentarer:

  1. Heja Anna! Själv har jag fått en liten återfallsperiod efter flera fester/resor. Nu ska jag verkligen skärpa mig igen! Kram, Tina

    SvaraRadera
  2. här har midjan krypit utåt...inte där i tänket ä nnu...fast jag behöver det mer än någondsin...kramis semlan

    SvaraRadera
  3. jag undrar minsann vart hon fått det receptet ifrån ;)

    SvaraRadera