Vilket höstrusk! Då passar en värmande soppa väldigt bra!
Jag kan inte säga några exakta mått men har i!
Trattkantareller ca 7 dl
I lök
Vatten ca 1 liter
Ca 2-3 dl grädde
Buljongtärning 1-3 använder höns eller kyckling
1 st crème bonjour kantarellost
Toppar med en klick crème fraish!
Bryn svamp och lök tillsätt 1 buljongtärning, och allt utan grädde och ost! Låt det puttra några minuter! Häll sedan på grädde och ost! Puttra lite till, smaka av! Tillsätt peppar, salt + buljong tills du är nöjd med smaken!
I dag när jag gjorde soppan hade jag purjolök i, det funkade, men är helt klart goare med gullök!
Frallorna:
3 dl mandel mjöl
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön
1 1/2 dl grädde
3 ägg
1 1/2 dl riven ost
Lite salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
Vispa äggen pösigt
Rör i resten av produkterna!
Låt svälla ca 5 min
Forma till ca 8 frallor! Bra tips är att ha våta händer när man formar!
In i mitten av ugnen ca 20 min på 175 grader!
Riktigt goa måste jag säga! Och väldigt enkla och snabba och göra!
Det gillar jag!
Ha det så gott/Anna!
Jag kan inte säga några exakta mått men har i!
Trattkantareller ca 7 dl
I lök
Vatten ca 1 liter
Ca 2-3 dl grädde
Buljongtärning 1-3 använder höns eller kyckling
1 st crème bonjour kantarellost
Toppar med en klick crème fraish!
Bryn svamp och lök tillsätt 1 buljongtärning, och allt utan grädde och ost! Låt det puttra några minuter! Häll sedan på grädde och ost! Puttra lite till, smaka av! Tillsätt peppar, salt + buljong tills du är nöjd med smaken!
I dag när jag gjorde soppan hade jag purjolök i, det funkade, men är helt klart goare med gullök!
Frallorna:
3 dl mandel mjöl
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön
1 1/2 dl grädde
3 ägg
1 1/2 dl riven ost
Lite salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
Vispa äggen pösigt
Rör i resten av produkterna!
Låt svälla ca 5 min
Forma till ca 8 frallor! Bra tips är att ha våta händer när man formar!
In i mitten av ugnen ca 20 min på 175 grader!
Riktigt goa måste jag säga! Och väldigt enkla och snabba och göra!
Det gillar jag!
Ha det så gott/Anna!